Skip to content
Back to announcement

20251216_TRON_Tanggapan atas Permintaan Penjelasan Bursa_32013586_lamp1.pdf

Other Text extracted TRON

Source file signed link, expires in 15 minutes

This browser can't display the PDF inline. Open it in a new tab.

Extracted text 3

Page 1 OCR 0.810
Jl Sunter Muara No.8A, Sunter Agung, Tanjung Priok
@ Jakarta Utara - DKI Jakarta 14350

PT Teknologi Karya Digital Nusa Tbk
Jakarta, 16 December 2025
Number: 067/TKDN-IDX/12/2025

Dear Sir.

Head of Corporate Valuation Division 3PT Indonesia Stock Exchange
At the Indonesia Stock Exchange Building, Tower 1, 6th Floor

Jl. Jend. Sudirman Kav 52-53

South Jakarta

12190

Indonesia

Subject :Response to the Reguest for Explanation of the Exchange Letter
Number: S-14073/IDX. PP3/12-2025 dated December 12, 2025

Respectfully,

Following up on the Letter from PT Bursa Efek Indonesia regarding the reguest for clarification in accordance with the above, the
Company hereby submits a response and explanation to the guestions in Letter B as follows:

1. Background on the decrease in the Company's total assets as of September 30, 2025 of IDR 17.13 billion or 6.054
when compared to December 31, 2024.

inswer 30 September / Sep 30 31 Desember / Dec It
2075 a01 Flucs Dec 2024- Dee 2025

AsETs
asettancar
Kas dan setara kas wisma 20461573 sencxcol
Piutang Urana 01101357015 1.403 583 Iz0wa7.s10
persaaan 2.31057200 2020985.73 aman
Yang muka 10.80.342205 2124051 Saman.20|
Aset lancar lainnya 10057-205281 32584-207 10.05.0511
Jumlah Aset Lancar 198.021.627.407 snaasnesn maan
Aset Mak Lancar
ang muka

Pitak beretasi (a22

Pitak ketiga “ws
Investasi pada entitas 2sonasi aa
Aset nakguna - neto "nanti
Iset taiberwujod “neto asn.
isat tetap -reto mes "20
Properti Investasi 2.770 188 a1-00951 (CE
Jumlah Aset Tidak Lancar 191.085.t00.171 17o.016.111.c4s casmawam
JUMLAH ASET 266.050.727.660 283-220.950.68 (rs.

The amount of current assets increased from IDR 113.17 billion (Dec 31, 2024) to IDR 135.02 billion (Sep 30, 2025),
an increase of around IDR 21.85 billion. The main increase was seen in third-party accounts receivable and taxes paid
upfront, while cash and inventory declined.

Decrease in total assets due to depreciation/amortization and non-smooth release or write-off of assets.

2. Background on the significant decline in inventory from IDR 30.94 billion as of December 31, 2024 to
IDR 21.51 billion as of September 30, 2025.

Answer: The decline in inventory is caused by sales in 2025.

3. Background on the significant decrease in intangible assets from IDR 81.30 billion as of December 31, 2024 to
IDR 51.39 billion as of September 30, 2025.

Answer: A significant decrease in intangible assets due to the release or deletion of obsolete software.
Page 2 OCR 0.910
Jl Sunter Muara No.8A, Sunter Agung, Tanjung Priok
@ Jakarta Utara - DKI Jakarta 14350

PT Teknologi Karya Digital Nusa Tbk

4. Background on the increase in the Company's total liabilities as of September 30, 2025 amounting to Rp14.44 billion
or

22.76Yo when compared to December 31, 2024.

Answer :
30 September / Sep 30 31 Desember / Dec 31
2025 2024 Flucs Dec 2024 - Dec 2025
LIABILITIAS
| Liabilitas Jangka Pendek
| Utang usaha
Pihak ketiga 14.032.107.268 5.591.530.921 8.440.576.347
Beban masih harus dibayar 6.126.568.337 1.528.510.470 4.598.057.867
Utang pajak 1.369.332.622 5.008.322.180 6.361.010.442

5. Background on the increase in tax debt from IDR 5 billion as of December 31, 2024 to IDR 11.36 biillion per
30 September 2025.

Answer :

The increase in tax comes from Income Tax 21, Income Tax 23, Income Tax Article 4 (2), and Income Tax Debt 29
which have not been settled by the Company.

6. The Company's sources of funds and strategies in fulfilling short-term and long-term bank debt obligations
amounted to IDR 19.82 billion and IDR 16.13 billion, respectively, as of September 30, 2025.

Answer :
The Company's strategy in fulfilling short-term and long-term bank debt obligations
-  Optimizing cash flow
-  Acceleration of third-party receivables collection
-  Efficient inventory management
- Managing working capital through scheduling payments to suppliers

The source of funds in fulfilling short-term and long-term bank debt obligations comes from operational activities.

7. The Company's strategy in increasing the Company's main revenue.
Answer :

Focus on Strengthening Core Business

Service Expansion in Transjakarta, BRTi/city transportation, logistics, or mining segments
Optimizing Synergies and Strategic Partnerships

Increased Project Efficiency and Profitability

Addition of RES (Renewable Energy Solution) New Business

al dita
Page 3 OCR 0.935
Jl. Sunter Muara No.8A, Sunter Agung, Tanjung Priok
) Jakarta Utara - DKI Jakarta 14350

PT Teknologi Karya Digital Nusa Tbk

8. Information about the Company's plan to issue shares and/or other Eguity Securities within 12 months after
the effective date (if any).

Answer :

As of the date of this document, the Company is conducting a review and evaluation of various funding options,
including the possibility of issuing shares and/or eguity securities. However, there is no definitive, final, and binding
plan regarding the issuance of shares and/or eguity securities within a period of 12 (twelve) months after the effective
date.

9. Explanation of other material important information/events that will be carried out by the Company in the future
and may affect the survival of the Company and may affect the Company's share price.

Answer:
As of the date of this document, the Company is conducting a review and evaluation of several initiatives and/or

strategic plans that have the potential to be carried out in the future. However, the initiative is still early, not final,
and not binding, and depends on the deveiopmenti of business and market conditions

Thus we convey this explanation. For their attention and cooperation, we thank you.

Sincerely,
PT Teknologi Karya Digital Nusa Tbk

PT Teknor6gi Karya Digital Nusa Tbk

Rudy Budiman Setiawan
Director

File

File Open PDF
Source IDX
Size1.01 MB
Published16 Dec 2025
Pages3
Characters5,717
Text sourceOCR
OCR confidence0.885

Names mentioned 6 people and organisations named in the text · linked when the evidence is strong

linked org Teknologi Karya Digital Nusa Tbk p.1 ×11
linked person Rudy Budiman Setiawan · Director p.3
possible org PT Bursa Efek Indonesia p.1
unresolved org Indonesia Stock Exchange p.1 ×2
unresolved org PT Teknor p.3
unresolved org Karya Digital Nusa Tbk p.3

Extraction attempts how the parser did, and what it refused

Nothing structured was extracted from this document — the attempts below say why.

No extraction attempted yet.

↑↓ select ↵ open ⇧↵ see every result